Meg nem válaszolt levelek

Hír TV 2018. május 14.

Tisztelettel érdeklődöm, hogy a Riasztás május 1-i adásában a szerkesztő Pintér Luca valóban a szcientológiai egyházat kívánta-e szakértőként nyilatkoztatni a pszichiátriai ügyben.

Riasztás

Ha a válasz igen, akkor nincs további kérdésem. Ha nem, akkor javaslom az ilyen ügyekben a mi megkeresésünket, illetve Lucához valamilyen elérhetőséget.

Üdvözlettel:
--
Radó Iván

Petri Gábor
a University of Kent PhD-hallgatója, Artman Egyesület alapító tag; magyar szakos bölcsész, fogyatékosságügyi szakember


Kedves Gábor!

Örülök, hogy részt veszel a kenti kutatásban. Kolléganőm is említette, hogy találkoztatok Ljubljanában. Mindössze azt szeretném kérni -illő tisztelettel-, hogy a velem kapcsolatos bármely nézetedet elsősorban velem, de legalább velem is ismertesd, hogy okulhassak belőle.
Tájékoztatlak továbbá, hogy munkámban kizárólag a tények és a segítő szándék motiválnak, a PÉF működésének szerkezete, az általunk végzett munka és minden releváns információ a legrészletesebb módon megtalálható a honlapon. Ezenkívül, ha éjjel kettőkor eszedbe jut valami a mentális üggyel kapcsolatban, akkor hívj fel, fel fogom venni. Közvetlenül sosem említetted, hogy gondot látsz kapcsolatunkban, aligha lehet olyan pont, amely nem volna tisztázható, már ha van rá szándék.

Üdvözlettel:
--
Radó Iván

Gálfi Béla
Nonprofit Kft.

2018. március 30.

Hvg
érdeklődés

2017. február 11.

Tegnap ez a cikk jelent meg:

NOlimpia: kreatív fideszes, skizofrén ellenzéki polgármesterek. Megmagyaráznák, mi a kontextus itt a s(z)kizofréniával?

Üdvözlettel:
Radó Iván

Kustánczi Norbert főszerkesztő
Hír24


Tisztelt Főszerkesztő úr!

A közelmúltban jelent meg Önöknél az a hír, amely egy pszichiáter -betegeivel való- túl személyes kapcsolatait tárgyalta. Együttműködésben a Magyar Pszichiátriai Társasággal úgy gondoljuk, ha a betegek közül bárki hozzánk fordul ezzel a panasszal, akkor el tudunk járni a hasonló esetek megelőzése végett. Ehhez szükséges a cikk szerzőjének bevonása, aki felvilágosíthatja a két vagy több panaszost, hogy van ilyen lehetőség.

Üdvözlettel:
Radó Iván

Prof. Vályi-Nagy István
Egyesített Szent István és Szent László Kórház
Üdvözlettel:
Radó Iván

dr. Ralovich Zsolt Főigazgató
Dél Pesti Kórház és Rendelőintézet
Üdvözlettel:
Radó Iván

Dr. Németh Attila PhD. Főigazgató főorvos
Nyírő Gyula Kórház
a pszichiátriai szakmai kollégium pszichiátriai és pszichoterápiás tagozatának elnöke


Kedves Doktor úr!

Olvastam levelét, amelyben egyebek mellett a XVI ker-i nappali kórházi problémáról is esik szó. Nem tudom érteni, miért írja, hogy egyedül a szakma áll ki az intézmény megmaradása mellett. Hónapok óta dolgozunk az ügyön...Ez a közlés tehát nem megalapozott.

Üdvözlettel:
Radó Iván

Horváth Péter MAGYE Felnőttképzési Szakosztályának tagja, a "Semmit rólunk, nélkülünk! Hiszem vagy tudom? Csinálom!"pályázati program menedzsmentjének vezetője, Budapest

Kedves Péter!

Köszönjük levelét. Önre bízom, hogy megítélje milyen program az, amiből a legérintettebbeket képviselők kimaradnak. Nem gondolom, hogy ez egy emberen múlott, véleményemet megírtam Gombos G-nak is.

Üdvözlettel:
Radó Iván

Gombos Gábor, Budapest

Kedves Gábor!

Úgy ítélem meg, hogy a konferencia hasznos és időszerű. Azt is gondolom ugyanakkor, hogy a rendezvény előtt már a tervezls időszakában hasznos lett volna velünk is konzultálni, biztosan megérted, hogy a kérdéskörben érdemes a felhasználók érdekeit védő PÉF véleményének kikérése, esetleg az együttes előkészítő munka. A konferencia támogatói is biztosan jó néven vették volna ezt. Amennyire látom, a Lélek Hang Egyesület külön is szerepel a meghívottak között, ami egyszerűsíti helyzetünket, mert Zsolt egy személyben két szervezetet is tud majd képviselni. Bár e pillanatban még nem tisztázott, hogy delegálunk-e még más kollégát is.

Továbbá sajátosnak tartom (mert figyelmesen elolvastam az anyagot), hogy a PÉF-ről, annak az ENSZ egyezmény kezdeti munkálataiban végzett szerepéről szó sem esik, de arról sem, hogy amikor az egyezmény még csak a fejekben létezett, te mely szervezetnél tevékenykedtél, nem közömbös ez, mert te akkoriban mint PÉF elnök is jártál el. Jobb ezeket idejekorán tisztázni úgy gondolom.

A PÉF egyebek mellett az Országos Fogyatékosságügyi Tanács tagjai is, úgyhogy valamelyes autentikus lehet a kérdésben. Továbbá nem látok a PÉF részéről felkért hozzászólót, előadót sem.

Budapest, 2013. október 12.
Üdvözlettel:
Radó Iván

dr. Faludi Gábor főszerkesztő, Neuropsychopharmacologia Hungarica

Tisztelt Főszerkesztő úr!

A közelmúltban jelent meg lapjukban a könyvismertetések között Németh Attila szerkesztésében a Medicina kiadványa, amelyhez Molnár Gyula készítette a megjelent recenziót.

Szövetségünknek (PÉF) véleménye alakult ki a recenzióról. Érdeklődöm, közölnének-e ezzel kapcsolatos írást?

Üdvözlettel:
Radó Iván elnök

Szigony Alapítvány a Közösségi Pszichiátriáért
Gordos Erika kuratóriumi elnök
Budapest


Kedves Erika!

Munkatársaim tájékoztattak a veled folytatott egyeztetésről. Örülök, hogy a monitorozás főbb kérdéseiben egyetértünk.

A monitorozás a PÉF elsődleges feladata és ezt 11. éve végezzük. Jelenleg egyik irányunk a közösségi ellátók monitorozása a felhasználók és az ellátók szempontjaiból. Budapesten ti is foglalkoztok ilyen tevékenységgel. A monitorlap standard, annak kérdései a végső kiértékelésnél egy táblázatba kerülnek és az eredmények egy elemzés formájában jelennek majd meg. Ez elérhető lesz a honlapunkon, ahogy minden más is és eljut majd a döntéshozókhoz, a felhasználókhoz, a segítőkhöz.

A monitorozás adatai azonosításra alkalmatlan módon kerülnek végső formába. Kizárólag azokat a helyeket nevesítjük -és erre is csak egy esetben volt példa az eddigiekben -ahová kérésünk ellenére nem jutunk be.

A közösségi ellátók monitorozása kb. egy órát vesz igénybe és tudunk alkalmazkodni megfelelő időponthoz. Azonban a személyes jelenlét munkatársaim számára alapvető. Ugyanígy legalább egy beteggel is kell tudniuk beszélni.

Ami a tagdíjat illeti: minden tag fizet tagdíjat, nektek épp elmaradásotok van. A tagdíjak összege éves bevételi szinten 20 és 30 ezer ft. közt szóródik. Ennek ugyanaz a felhasználása, mint minden más bevételnek: alapvetékenységünkre fordítjuk. A könyvelt gépi bizonylatot biztosítani tudjuk a befizetés után. Számlát a PÉF nem ad ki, sosem használtunk számlát, nincs is számlatömbünk. APEH vélemény szerint a tagdíjbefizetést igazolja a befizetés tényét igazoló átutalási bizonylat, a banki kivonat és a gépi könyvelés bevételi bizonylata.

Remélem mindent meg tudtunk beszélni és a monitorozásnak nem lesz akadálya. Ennek ügyében munkatársaim keresni fognak. Egyebet nem tudok mondani, úgy gondolom, minden aggodalmadat el tudtam oszlatni. Amennyiben mégis nem a válasz, vagy olyan formát ajánlasz, ami nem elfogadható, természetesen nem fogunk többet ilyen ügyben zavarni. A PÉF-nek csak a monitorozás és a panaszok kezelése a feladata, az intézmények mélyebb vizsgálata nem a mi hatáskörünk.

Budapest, 2010. március 5.

Üdvözöllek:
Radó Iván elnök

Jogsegély
igényléshez
kattintson ide!
Friss hírek:

2019. november 15.
Tanfolyam

2019. október 26.
Otthonlátogatás

2019. október 17.
TÁRS Projekt

2019. október 10.
Mikro-kutatás

2019. szeptember 23.
Semmit rólunk nélkülünk kiadvány
Valid XHTML 1.0 Transitional © Copyright   Pszichiátriai Érdekvédelmi Fórum   1999-2019.