Beszólogató

Ezt a levelet ezer pszichológus írja alá. Azt a jelenséget, ami lejáratja az egész szakmát és méltatlan a betegekhez, senki és semmilyen szinten nem reagálta le, (sajtóközleményünk) külön kérésre sem. Emiatt úgy tűnik, hogy ez a levél teljesen hiteltelen.

Nyílt levélben kérik a pszichológusok, hogy legyen végre információ az új iskolaérettségi vizsgálatokról


Csodálatos áttörés, melyről senki más nem tud, csak a szerző. Gyönyörű példája egyébként az erőszakos -és ebből eredően semmire nem vezető- kényszergyógykezelésnek.

https://www.kalvaria.eoldal.hu/cikkek/azonnal-oldodo-tabletta-a-skizofrenia-kezelesere---dr_-bitter-istvan-professzor.html


Egy másik univerzumban talán eljut oda a sajtó, hogy azokat is megkérdezzék, akiket a problémák érintenek. Ráadásul amellett, hogy a doktornő sok igazságot mond, sok kérdés nyitva marad. Pedig ismer minket még gyógyszercég-látogató korából.

https://hvg.hu/itthon/20181024_Ez_most_egesz_Europa_legkomolyabb_kerdese


Hír: A székesfehérvári kórházban 662 millió forintból a pszichiátriai rehabilitációs szolgáltatásokat fejlesztik.

Szerintünk ez nagyon jó hír. Az alkalmatlan főorvos eltávolítása nulla forintból megvalósítható volna.


https://fn.hir24.hu/itthon/2012/10/03/orokre-elzarnak-az-orult-gyilkosokat/

A cikk ugyan nagyjából jó, de a cím a szerző elképesztő setétségéről tesz tanúbizonyságot.https://www.168ora.hu/punch/korabban-is-olhetett-az-egyetemi-gyilkos-103098.html

Szép is meg jó is ez a cikk. Érthetetlen ugyanakkor, hogy az újságíró miért használja fröcsögve az őrült és az elmebeteg szavakat. Az is, hogy miként juthatott ismeretek hiányában diagnosztikus következtetésekre. Sajnálatos, hogy itt tart a magyar újságírás, miközben ki látott valamikor is olyat, hogy a PÉF bármely újságírót pl. a felkészületlen, szenzációhajhász, Európától mélyen elmaradt tahónak nevezett volna. Ugyebár..."A schizophrenic drifter spends Halloween in his home town after returning there for the first time in decades."

A schizophrenic title from a "normal" author...2012. május 24.: "Egy pszichiátriai vizsgálat áprilisban épelméjűnek találta Breiviket, azok után, hogy tavaly novemberben két norvég pszichiáter őrültnek nyilvánította a férfit, aki ezek alapján nem ítélhetnének börtönbüntetésre. A diagnózis szerint Breivik a támadáskor paranoid skizofréniában szenvedett."

Az Origo ezzel a megállapítással nagyjából 30 évvel van elmaradva az újságírástól.

2011. november 10.: dr.Rácz Jenő volt egészségügyi miniszter kijelentette, hogy a betegjogok érvényesülésének fő akadálya a pénzhiány, illetve a megoldás a jogok érvényesülésére ugyancsak a pénz.

Mi azt mondjuk: Jenő bá' a betegjogokat törvény rögzíti. Ha több pénz lesz, kevesebb beteget vernek meg? Mennyi pénz volna elég, hogy egyáltalán ne történjenek visszaélések?