Szövetségünket is idézik a szerzők

Hungary country report: The consequences of a policy void

2012-ben egy szakértő így véleményez:

Egy szakértő véleménye

A PÉF tagja (We are member of):

European Patient's Forum EPF

Hungarian Group for Philosophy, Medicine and Mental Health

Mental Health Europe

A PÉF a Mental Health Europe Hungarian National Focal Pointja.

Célkitűzéseink

A Pszichiátriai Érdekvédelmi Fórum a pszichiátriai ellátások jelenlegi és egykori felhasználóinak ("pszichiátriai betegeknek") az emberi jogait védi. Küzd a pszichiátriai és pszichoszociális ellátórendszer humanizálásáért.

Szervezetünk profilja

A Pszichiátriai Érdekvédelmi Fórum (PÉF) 1999-ben alakult, szervezeti formája szövetség.

A Fórum a közép-kelet európai régióban egyedülálló szervezet, amelynek döntéshozó testülete a felhasználói többség elve alapján működik, legalább 4 tagja jelenlegi, vagy volt használója a pszichiátriának. Ilyen "felhasználó kontrollált" formában a világon csak néhány szervezet működik, a poszt-kommunista régióban a PÉF az egyetlen ilyen.

Az elnökségben ezen kívül jelen vannak a szakmák képviselői, tehát a szociális munka, a pszichiátria és a hozzátartozói oldal is képviselve van, bármely más kapcsolódó szakértelem is képviseltetheti magát. A felhasználók maguk is független önsegítő szervezeteket és régiókat is képviselnek.

A Szövetség tagsága érdekvédelemmel, rehabilitációval foglalkozó, illetve a pszichiátria területén reformszellemű irányultsággal tevékenykedő szakemberekből és felhasználókból áll.

A Szövetség a pszichiátria területén elsősorban az esélyegyenlőséggel, az érdekvédelemmel, az emberi jogok tényleges meglétének kérdéseivel foglalkozik.

A Szövetség tevékenysége során a konszenzus híve, munkájában a Magyar Pszichiátriai Társasággal és számos hazai, illetve több nemzetközi szervezettel működik együtt, illetve ezen szervezetek többségének rendes tagja.

Munkájában számos munkatárs vesz részt, szakértők is segítik annak a célnak megvalósulását, hogy a Fórum valóban országosan tudja az érdekvédelmet képviselni.

A Szövetség döntően jogi személyiséggel rendelkező tagokat tömörít, de nem kizárt természetes személyek tagsága sem. A Szövetség közhasznú társadalmi szervezetként tevékenykedik.

A Szövetség tevékenységét annak első 15 hónapjában a SOROS Alapítvány támogatta, a továbbiakban a SOROS Alapítvány támogatását élvezte, jelenleg az Open Society Institute a fő támogatónk. Emellett pályázati /fund raising/tevékenységet is folytatunk. Külön megjelölt célokra a Holland Királyság Budapesti Nagykövetsége és a Brit Nagykövetség Budapesti Nagykövetsége, valamint a MATÁV is juttatott szövetségünknek támogatást.

A PÉF emberi jogi monitorozást végez a pszichiátriai betegek otthonaiban és számos egyéb helyen, segíti a lakóönkormányzatok munkáját, jogi tanácsadást és esetenként jogi képviseletet biztosít. Kiadja az ÖsszHang című újságot. Együttműködik társadalmi szervezetekkel, hazai és nemzetközi partnerekkel, hatóságokkal. Egyéni panaszkezelést is végez.

Jogsegély
igényléshez
kattintson ide!
Írja meg
a kérdéseit
fórumunkban!
Friss hírek:

2015. március 03
Országos Fogyatékosságügyi Tanács ülése

2015. február 24
Személyes találkozó állami tisztségviselőkkel

2015. január 16
Intézményi ellátásról a közösségi alapú ellátásra való áttérés szeminárium

2014. december 29
Központi költségvetés

2014. december 17
FSZK Nonprofit Kft. ülése
Valid XHTML 1.0 Transitional © Copyright   Pszichiátriai Érdekvédelmi Fórum   1999-2014.