Sok van mi csodálatos...

A sajtó nagy dérrel dúrral "le elmebetegezte" a bűnözőt, bár akkor is világos volt, hogy nem érintett mentálisan.
Tv2: Sérült beteg, vita a pszichiátrián
Tv2: A rendőrség kihallgatta a kórházban megütött nő családját
Tv2: Az orrát is eltörhették a betegnek a kórházban
Tv2: Megütötték a nőt a pszichiátrián
A betegek hallották a pszichiátrián az anya szenvedéseit
Tv2: Halva született a pszichiátrián

Szövetségünket is idézik a szerzők

Hungary country report: The consequences of a policy void

2012-ben egy szakértő így véleményez:

Egy szakértő véleménye

A PÉF tagja (We are member of):

European Patient's Forum EPF

Hungarian Group for Philosophy, Medicine and Mental Health

Mental Health Europe

Nemzeti Beteg Fórum

Országos Fogyatékosságügyi Tanács

Platform az európai integrációért és a civil párbeszédért

A PÉF a Mental Health Europe Hungarian National Focal Pointja.

Célkitűzéseink

A Pszichiátriai Érdekvédelmi Fórum a pszichiátriai ellátások jelenlegi és egykori felhasználóinak ("pszichiátriai betegeknek") az emberi jogait védi. Küzd a pszichiátriai és pszichoszociális ellátórendszer humanizálásáért.

Szervezetünk profilja

A Pszichiátriai Érdekvédelmi Fórum (PÉF) 1999-ben alakult, szervezeti formája szövetség.

A Fórum a közép-kelet európai régióban egyedülálló szervezet, amelynek döntéshozó testülete a felhasználói többség elve alapján működik, legalább 4 tagja jelenlegi, vagy volt használója a pszichiátriának. Ilyen "felhasználó kontrollált" formában a világon csak néhány szervezet működik, a poszt-kommunista régióban a PÉF az egyetlen ilyen.

Az elnökségben ezen kívül jelen vannak a szakmák képviselői, tehát a szociális munka, a pszichiátria és a hozzátartozói oldal is képviselve van, bármely más kapcsolódó szakértelem is képviseltetheti magát. A felhasználók maguk is független önsegítő szervezeteket és régiókat is képviselnek.

A Szövetség tagsága érdekvédelemmel, rehabilitációval foglalkozó, illetve a pszichiátria területén reformszellemű irányultsággal tevékenykedő szakemberekből és felhasználókból áll.

A Szövetség a pszichiátria területén elsősorban az esélyegyenlőséggel, az érdekvédelemmel, az emberi jogok tényleges meglétének kérdéseivel foglalkozik.

A Szövetség tevékenysége során a konszenzus híve, munkájában a Magyar Pszichiátriai Társasággal és számos hazai, illetve több nemzetközi szervezettel működik együtt, illetve ezen szervezetek többségének rendes tagja.

Munkájában számos munkatárs vesz részt, szakértők is segítik annak a célnak megvalósulását, hogy a Fórum valóban országosan tudja az érdekvédelmet képviselni.

A Szövetség döntően jogi személyiséggel rendelkező tagokat tömörít, de nem kizárt természetes személyek tagsága sem. A Szövetség közhasznú társadalmi szervezetként tevékenykedik.

A Szövetség tevékenységét annak első 15 hónapjában a SOROS Alapítvány támogatta, a továbbiakban a SOROS Alapítvány támogatását élvezte, jelenleg az Open Society Institute a fő támogatónk. Emellett pályázati /fund raising/tevékenységet is folytatunk. Külön megjelölt célokra a Holland Királyság Budapesti Nagykövetsége és a Brit Nagykövetség Budapesti Nagykövetsége, valamint a MATÁV is juttatott szövetségünknek támogatást.

A PÉF emberi jogi monitorozást végez a pszichiátriai betegek otthonaiban és számos egyéb helyen, segíti a lakóönkormányzatok munkáját, jogi tanácsadást és esetenként jogi képviseletet biztosít. Kiadja az ÖsszHang című újságot. Együttműködik társadalmi szervezetekkel, hazai és nemzetközi partnerekkel, hatóságokkal. Egyéni panaszkezelést is végez.

Jogsegély
igényléshez
kattintson ide!
Írja meg
a kérdéseit
fórumunkban!
Friss hírek:

2016. február 02
PÉF előadás

2016. január 15
A PÉF részt vett a PODIUM projekt 2016. január 15-i fókuszcsoportján

2016. január 15
A PÉF részt vett a kiváltási stratégia és a 1257/2011. VII.21. kormány határozat felülvizsgálatának előkészítésében.

2016. január 12
Fogyatékos Felsőoktatási Hallgatók Közigazgatási Ösztöndíjprogramja

2015. december 10
Fogyatékosügyi Központ
Valid XHTML 1.0 Transitional © Copyright   Pszichiátriai Érdekvédelmi Fórum   1999-2014.